lauantai 30. toukokuuta 2015

Onnea valmistuneille - juhlikaa iisisti, minä en !

Kello on hieman yli kymmenen ja meillä on mökki hiljainen. Kaikki muksut nukkuu. Itse puolimakaan sängyllä, peittoon kääriytyneenä. Eilinen lenkki kostautui, minulla oli liian paksu takki päälläni ja koska tuli kuuma, jouduin t-paitasillani välillä tallustelemaan. Tänä aamuna oli kurkku sitten tietysti hieman kipeä. Koska en ollut varma, kävin silti salilla koettamassa oloani ja hieman kyykkäämässä.

Siellä on valmistuneilla varmasti juhlat meneillään, viini virtaa jne. Ja antaa virratakin, heillä ketkä jaksaa, kunhan muistetaan olla nätisti. Minunkin puolesta saa toki ottaa! Itse olen tullut siihen tulokseen, että minua ei yksinkertaisesti kiinnosta. Onhan tässä kevään mittaan tullut päiviä (varsinkin kun aurinko paistanut), jolloin on tehnyt hulluna mieli "päästä nollaamaan", "lähteä radalle" ja mitä näitä nyt on. Vaan sitten kun se viikonloppu tulee - Se olo on mennyt jo ohi.
Herään mielummin itsekseen vaikka aamu kuudelta ja saan onnistuneesti päivän treenit ja muut askareet suoritettua, kuin kärsin siitä olotilasta ja mahdollisesta morkkiksesta. Ja kun se väsymys ei kestä pelkästään sitä yhtä päivää, niin ei kiitos. Tiedän, että tämän valintani ansiosta jää monia kavereita näkemättä, sekä tuttavia, joiden kanssa on hauskaa. Valintani on kuitenkin tällä hetkellä tämä, ainahan ei näin ole ollut.

Olen minäkin tykännyt juhlia. Sanotaanko vaikka kolme vuotta taaksepäin, kun poika oli viikonlopun isällään, eikä ollut töitä, oli helppoa tietää mitä tekisin. Jonkun kaverin sai aina mukaan. Tilanne on nyt siinäkin mielessä eri, että näitä "lapsellisia" ystäviä on nykyään lähes kaikki läheisimpäni. Ja jos ei ole lapsia, on töitä. Yleensä kun minulta nykyään kysytään, jos ei ole lapsia kotona, on aamusali. (On se aamusali viikonloppuisinkin vaikka lapset oiskin.) Tai en jaksa. Morkkishan siitä tulee, jos ex tempore lähtee viihteelle, eikä pystykkään seuraavana päivänä urheilemaan, vaikka alkuviikosta on niin itselleen luvannut. Enkä minä osaa edes yhtä saunaolutta kokonaan juoda, joten parempi jättää se niille osaavammille ;)

Nyt tarkastellaan tätä oloa tässä, lepiä huomenna, maanantaina pitkä työpäivä, joten tiistaina puntille - jos olo sallii.

Onnea vielä KAIKILLE urakkansa päättäneille ! :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti